Jubileumsvandring i Bomarsund 9.6.2019.

Bomarsundssällskapets guidade vandring i Bomarsund den 9.6.2019 blev en succe! Under Geir Henriksens inspirerande och kunniga guidnig kunde vi 45 deltagare insupa en väldig massa intressant Bomarsundshistoria. Efter vandringen bänkade vi oss i Furulundsgården för kaffe och Ålandspannkaka. Mums! Under pausen berättade Jerker Örjans om demilitariseringens betydelse när Åland fick självstyrelse 1922. Jerkers skutsats var att utan demilitarisering - ingen självstyrelse. Av de positiva omdömena från flertalet av deltagarna tror jag att evenemanget väl fyllde sitt syfte genom att lyfta upp det historiska händelserna i Bomarsund och betona tidsperiodens stora betydelse för utvecklingen av det Åländska samhället.

You Might Also Like:
Dolby_bomardemang_edited
Dolby_LucasVC_edited
Brierly_flottan
Morel_Fatio_fransktbatteri
Brännklint
Adress:
Rangsbyvägen 6, 
AX-22430 Saltvik, Finland   ordförande: Folke Karlsson

© 2017 Mats Adamczak