Resan till Sevastopol på Krim

October 5, 2013

Bomarsundssällskapets resa till Sevastopol på Krim 30 september - 5 oktober 2013

                             

Elva personer deltog i medlemsresan, som trots dåligt väder var mycket lyckad. Under två dagar med guide och buss besöktes ett antal sevärdheter och minnesmärken med anknytning till Krimkriget.

 

Bland annat besöktes hamnen Balaklava, den märkliga naturhamnen som utgjorde centrum för de engelska trupperna under belägringen av Sevastopol. Den största upplevelsen var besökscentret som med hjälp av modeller (i full skala) och en panoramamålning illustrerade det allierade anfallet på bastionen Malakov 6 juni 1955. Åskådaren stod i centrum och omgavs av modellen och målningen.  Målningen är 14 m hög och 115 m lång.


Ett annat besöksmål var St. Michaels fästning som i mycket är identisk med huvudfästet i Bomarsund men helt intakt. I fästningen fanns en mycket stor och påkostad utställning över Krimkriget och en mindre över andra världskriget, när Sevastopol hölls av tyskarna under flera års tid.   

 

Museet i fästningen i Sevastopol, en fransk soldat

Fästningen St. Michael i Sevastopol

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

DET NYA BESÖKSCENTRETS BYGGNAD OCH UTSTÄLLNING BÖRJAR TA FORM! SPÄNNANDE! VÄLKOMMEN TILL BOMARSUNDSSÄLLSKAPETS HÖSTMÖTE DEN 4.12.2019 KL. 18.30! VI TR...

September 24, 2019

Jubileumsvandring i Bomarsund 9.6.2019.

June 9, 2019

1/15
Please reload

You Might Also Like:
Dolby_bomardemang_edited
Dolby_LucasVC_edited
Brierly_flottan
Morel_Fatio_fransktbatteri
Brännklint
Adress:
Rangsbyvägen 6, 
AX-22430 Saltvik, Finland   ordförande: Folke Karlsson

© 2017 Mats Adamczak