top of page

Paneldiskussion om demilitariseringen

Sällskapets årsmöte hölls tisdagen den 27.3.2012 i Ålands museums filmsal.

Kvällens program: Paneldebatt om demilitariseringens betydelse för Åland, Demilitariseringen, värdefull eller inte?

I en kolumn i Ålandstidningen i januari kastade Benita Mattsson-Eklund en brandfackla. Hon hävdade att vi skall sluta hymla om demilitariseringen, den fungerar bara i fredstid. Nu satt hon i panelen.

I panelen fanns också Kenneth Gustavsson, som är aktuell med ett bokprojekt som rör just Ålandsfrågan inför andra världskriget. Ålands Fredsinstituts styrelse hävdade i debatten att Nationernas Förbunds konvention om Ålands demilitarisering och neutralisering i det stora hela respekterats också i krigstid. Sia Spiliopoulou Åkermark från Fredsinstitutet satt i panelen. I Panelen fanns också Jerker Örjans, som i debatten hävdade att Åland skulle ha sett alldeles annorlunda ut i dag utan demilitariseringen.

You Might Also Like:
bottom of page